MIJN FLUKS WORD LID

In de wedstrijdsport, waarin ons eerste en tweede team spelen, werkt de competitie en het kampioenschap anders dan bij onze jeugd en de overige senioren. Wij spelen twee lange competities, namelijk het veldseizoen en het zaalseizoen. We hebben in het najaar 8 speelrondes, in de zaal 14 speelrondes en in het voorjaar gaan we verder met de competitie van het najaar met nog 6 speelrondes. Kampioenschap brengt promotie, Fluks 2 zal volgend jaar in de zaal dan ook op een niveau hoger gaan spelen.

22 april hervatte voor ons de veldcompetitie. Met een comfortabele eerste plaats konden we weer verder strijden om opnieuw kampioen te worden. Dat dit een opgave ging worden, hadden we al wel bedacht. De teams in onze veldpoule liggen qua niveau dichterbij elkaar dan onze poule in de zaalcompetitie. Wel was het in ons voordeel dat we de moeilijkste ploegen nog thuis moesten ontvangen in het voorjaar.

Het afgelopen half jaar hebben we ons spel weten bij te schaven. Met diepe ballen, afwisselende acties, druk op de ballijnen, uitverdedigen en goed op elkaar ingespeelde vakken hadden we een goede voorbereiding voor de cruciale wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Huizen 3.
Eerder was het ons niet gelukt om te winnen van deze ploeg (14-12 verloren) dus de druk was hoog om nu wel te winnen. Voor kampioenschap was winst met drie punten verschil nodig. De wedstrijd begon moeizaam: het waaide hard en de tegenstander had lange heren, waardoor we ons spel moesten aanpassen. Met 5-5 zijn we de kleedkamer in gegaan en hebben we besproken wat er beter moest gaan. Dit leek in eerste instantie niet te helpen, want wij kwamen achter met 5-8. Door twee wissels, onze conditie en doorzettingsvermogen is het gelukt om de wedstrijd om te buiten naar een eindstand van 15-11!

Het kampioenschap is binnen!

Dit betekent dat volgend seizoen Fluks 2 op zowel het veld als in de zaal in de reserve 3e klasse gaat spelen. Een mooie prestatie! Twee keer kampioen worden is meer dan waar ik als eerstejaars coach van de wedstrijdsport senioren van durfde te dromen. Ik ben trots op de prestatie en de groei van de spelers van Fluks 2. 

Er zijn nog drie competitierondes: 3 juni, 10 juni en 17 juni. Het eerste speelt nog alle rondes, het tweede speelt alleen nog op 3 juni en 10 juni. Graag nodig ik jullie uit om de selectie te komen aanmoedigen tijdens de laatste speelronde op ons mooie veld.

Op zaterdag 10 juni speelt Fluks 2 om 13.10 uur tegen Haarlem 3. Aansluitend speelt Fluks 1 om 14.35 uur tegen DKV Victoria 1. Dit zal tevens de laatste thuiswedstrijd van het eerste zijn onder leiding van Enrico Mud. Hij zal aan het einde van dit seizoen stoppen met zijn carrière als korfbaltrainer.

 

Willemiek van Duijn, trotse coach Fluks 2

Actueel

GROTE CLUBACTIE GAAT WEER VAN START !

23 september 2023 - Op zaterdag 23 september start de Grote Clubactie. En natuurlijk doet Fluks ook weer mee.

Lees artikel

PUPIL VAN DE WEEK: CHRISTIAN

20 september 2023 - Aanstaande zaterdag speelt Fluks 1 haar tweede thuiswedstrijd van deze veldcompetitie: de derby tegen Madjoe uit Rijnsburg.

Lees artikel

PUPIL VAN DE WEEK: KEET

05 september 2023 - Aanstaande zaterdag speelt Fluks 1 haar eerste thuiswedstrijd van deze veldcompetitie tegen Dijkvogels uit Maasdijk. De “Pupil van de week“ is weer aanwezig.

Lees artikel

START NIEUWE SEIZOEN

20 augustus 2023 - De vakanties zijn bijna afgelopen

Lees artikel
Sponsors

©2023 Fluks Korfbal    Privacy verklaringDisclaimer Webdesign: 2nd Chapter BV