MIJN FLUKS WORD LID

Waar het vorige week lang duurde alvorens er gescoord werd, was het nu al snel raak. Fluks scoorde met het eerste schot, en in de aanval erna maakten de gasten alweer gelijk. En ook de volgende treffer van de Noordwijkers werd beantwoord door een score van Badhoevedorp in de daarop volgende aanval. Het ruimschoots aanwezige publiek genoot van de energieke beginfase, en in het veld werden pittige duels uitgevochten. Badhoevedorp nam steeds een kleine voorsprong, waarna Fluks weer aansloot. Verdedigend had Fluks het lastig, en in een time-out probeerde coach Enrico Mud defensief een en ander recht te zetten wat slechts ten dele lukte. Fluks probeerde het aanwezige lengtevoordeel uit te buiten, en kwam er aanvallend een aantal keer met gevarieerd spel goed door. Vanaf de stip bleken de Noordwijkers echter niet trefzeker genoeg (slechts 2 van de 5 strafworpen werd benut), en mede hierdoor keken zij halverwege tegen een 8-13 achterstand aan.

Het gemotiveerde Fluks kwam ongewijzigd uit de kleedkamer, maar het was Badhoevedorp dat met een snelle score het verschil op 6 punten bracht. De blauw-witten lieten zich niet ontmoedigen en probeerden met gretig spel dichterbij te komen. Het ontbrak het onmachtige Fluks echter aan creativiteit in de aanval, en hoewel er beter verdedigd werd dan in het eerste bedrijf werd het gat nooit kleiner dan 5 punten. Bij 12-17 zette Fluks nog een keer aan, maar na de 12-18 tegenscore was alle verzet gebroken. Uiteindelijk liep het verschil nog verder op doordat de Noordwijkers de kop lieten hangen, met een 14-22 eindstand tot gevolg.

Badhoevedorp was duidelijk een maatje te groot voor Fluks. Zaak voor de Noordwijkers om lering te trekken uit deze nederlaag, en volgende week revanche te nemen in de uitwedstrijd tegen Nexus (Schiedam). Dit team is nog ongeslagen, dus het belooft opnieuw een lastige partij te worden.

Scores Fluks: Sebastiaan Mud (5), Joek Kwakernaak en Wouter Westgeest (beiden 4), en Suzan de Roode (1)

Actueel

FLUKS DOET MEE AAN DE GROTE CLUBACTIE

18 september 2021 - Om de clubkas voldoende gevuld te houden doen we dit jaar mee met de Grote Clubactie. Dit is een landelijke loterij waarvoor we loten gaan verkopen, en daarmee verdienen we geld voor Fluks.

Lees artikel

PUPILLEN VAN DE WEEK: FLUKS - SPORTING BADHOEVEDORP

15 september 2021 - Het is eindelijk zover, de eerste thuiswedstrijd van ons vlaggenschip “Fluks 1”. De “Pupil van de week“ zal er ook weer zijn.

Lees artikel

WEGWERKZAAMHEDEN

13 september 2021 - Rotonde krijgt fietsersvoorrang en wordt verplaatst

Lees artikel

FLUKS 1 BEGINT COMPETITIE MET NEDERLAAG TEGEN OOSTERKWARTIER

12 september 2021 - Door blessures en vakanties ontbraken maar liefst 5 spelers in de selectie. Het gehavende Fluks kon goed meekomen in de wedstrijd, maar kwam na rust te kort voor een goed resultaat.

Lees artikel
Sponsors

©2021 Fluks Korfbal    Privacy verklaringDisclaimer Webdesign: 2nd Chapter BV