MIJN FLUKS WORD LID

De historie van Fluks deel 6

Bij het doorspitten van het archief, kwam ik een hele stapel “In- en Uitworpen” tegen. De “In- en Uitworp”was het weekblaadje van de afdeling Rijndelfland (later gefuseerd tot het KNKV).

Terug

Iedere week werden hierin de uitslagen en standen vermeld en allerlei belangrijke mededelingen voor de wedstrijdsecretarissen.In een aantal van deze blaadjes staan enkele leuke en/of informatieve stukjes die ik graag met jullie wil delen.

In de “In- en Uitworp” van 4 maart en 1 december 1998 en 1 maart 1999 wordt het aantal leden per vereniging van de afd. Rijndelfland bekend gemaakt. Fluks had per 1-1-1998, 197 leden, 4 meer dan op 1-1-1997. Op 1-12-1998, had Fluks nog 177 leden, 20 leden minder! Voor een kleine vereniging als Fluks best wel een groot ledenverlies! Op 1 maart ’99 was het ledental weer met 3 iets omhoog gegaan. In het veldseizoen 1998/1999 had Fluks 15 teams ingeschreven. Daarmee hoorde Fluks bij de kleinere verenigingen van Rijndelfland. De grootste vereniging was, in 1998, Fortuna uit Delft met 508 leden, gevolgd door Meervogels met 489 leden.

Op 21 maart 1998 werd in de Houtrusthallen in Den Haag (bestaan die eigenlijk nog?) een strafworpentoernooi gehouden voor 97 pupillen en aspiranten. ( Volgens mij waren dat kinderen in de leeftijd van 7 en 13/14 jaar.) 3 winnaars wonnen in de finale met 15 doelpunten uit 15 schoten. Best knap, want reken maar dat de zenuwen door de aderen gegierd zullen hebben. Bij mijn weten wordt zo’n toernooi niet meer gehouden. Misschien een idee voor de huidige afdeling Noord-west?

8 april 1998 wordt alvast reclame gemaakt voor een “grandioos Beachkorfbaltoernooi” welke voor de 5e keer door Fluks in samenwerking met de afdeling Rijndelfland wordt georganiseerd. In diezelfde editie werd ook het open Beachkorfbalkampioenschap op 11 juli in Ouddorp aangekondigd. 10 Beachkorfbaltoernooien werden die zomer georganiseerd. Ik ben benieuwd hoeveel er van deze toernooien zijn overgebleven? Of is Fluks nog de enige met een beach(strand)korfbaltoernooi?

22 april 1998: “een advertentie in het blad!” “Duizend gulden ( ja, toen hadden we die goeie, ouwe gulden nog) te behalen tijdens pjuk-toernooi in Friesland”. Nu zult u zich afvragen: “Wat is in hemelsnaam een pjuk-toernooi”? Tja, dat is het friese woord voor “tienen”. Ieder korfballer weet wat dit is. Er wordt geschoten op 2 korven , die zo’n 7 meter van elkaar af staan. Bij de vereniging KV.LDODK uit Terwispel/Gorredijk (in Friesland, dus) kon je hiervoor inschrijven. Wel eerst fl.7,50 p.p. betalen, maar de winnaar ging er wel met fl.1000,-- vandoor. Misschien eens een leuk idee om bij Fluks te organiseren?

In de uitgave van 7 augustus 1997 werd aan de lezer gevraagd even mee te rekenen. Wat er geteld moest worden? “Het aantal kunstgrasvelden in geheel Rijndelfland”. In 1994 was Rijswijk de trotse bezitter van het enige kunstgrasveld van Rijndelfland en kon het gebeuren dat verenigingen protesteerden, als daar beslissingswedstrijden werden vastgesteld: “op kunstgras spelen was eng!”. Nu is het, denk ik, andersom. Er zal geprotesteerd worden als er op gras gespeeld moet worden; “op gras spelen is nu eng!” Iedere vereniging heeft wel 1 of meerdere kunstgrasvelden.

En dan dit artikel uit de “In – en Uitworp” van 17-2-1999. (Een artikel waar ik nog wel even trots op ben!) Er wordt vermeld dat Oscar Verloop tot Noordwijks sporttalent is gekozen! Hij had zijn verkiezing vooral te danken aan de opvallende resultaten van zijn team. (in 1998 de B1, dat zowel op het veld als in de zaal kampioen in de klasse B2 werd).

In het blad van 24-2-1999 staat, dat bij Pernix een scheidsrechterscursus is afgesloten. Een van degene die het diploma behaalde was :Paul Witteman! Ja zeker! De huidige voorzitter van Fluks!Sponsors

©2024 Fluks Korfbal    Privacy verklaringDisclaimer Webdesign: 2nd Chapter BV