MIJN FLUKS WORD LID

De historie van Fluks deel 21

Na de notulen van de ledenvergadering van 12 januari 1950 zijn er een aantal blanco bladzijden, en dan, ineens, staat daar het jaarverslag over 1949.

Terug

Meestal wordt zo’n jaarverslag voorgelezen op de ledenvergadering, maar dat is deze keer dus niet gedaan. Er wordt begonnen met een overzicht van de competitie, die volgens mij toen liep van februari tot oktober/november, met daar tussenin de zomer pauze.

Er was met 3 twaalftallen meegedaan aan de competitie : Fluks 1,2 en 3. De competitie was voor het 3e twaalftal naar wens verlopen. “zij vormen een vlot stelletje en de band onder onze jonge leden is sterk”. Zij eindigden op de 3e plaats.

Het 2e twaalftal had te kampen gehad met een tekort aan spelers, zodat zij het er niet al te best van afgebracht hadden. Het 1e twaalftal was in 1949 ook niet gelukkig geweest. Zij verloren, maar meestal speelden zij gelijk. Zij eindigden op de 3e plaats van onderen.

Ook was er in 1949 weer met 3 twaalftallen meegedaan aan de Bondsdag, welke gehouden werd op de velden van “Birkhoven??” in Amersfoort. Er werd daar “fijn gespeeld” en de resultaten waren boven allen verwachtingen. Het 1e en het 3e werden in hun poule eerste, het 2e twaalftal kon niets bereiken.

In die tijd werden ook districts -wedstrijden gehouden in o.a. Rijswijk. Het 1e kwam in de finale, maar verloor deze door strafworpen . Het 3e werd eerste in hun afdeling.

In 1949 bedankte Jena v.d. Meulen (zwarte) als bestuurslid, zij werd opgevolgd door Ria Passchier. Je had in die tijd twee korfbalspeelsters met de naam Jena. Om hen uit elkaar te houden, werd de ene zwarte Jena genoemd, vanwege haar zwarte haar en de andere Blonde Jena, vanwege haar blonde haar.

In vroeger tijden werd veel meegedaan met toernooien. Ik heb in de archieven een aantal hele, kleine foto’s gevonden, gemaakt op zo’n toernooi. Jan Verloop was zo aardig, om deze uit te vergroten, zodat alle personen beter te zien zijn. Zoals te zien is, waren zulke dagen best gezellig. Zelfs de accordeon ging mee!Sponsors

©2024 Fluks Korfbal    Privacy verklaringDisclaimer Webdesign: 2nd Chapter BV