MIJN FLUKS WORD LID

De historie van Fluks deel 19

1 februari 1963 werd de jaarlijkse ledenvergadering van Fluks gehouden in het Verenigingsgebouw aan de Hoofdstraat.

Terug

Toenmalig voorzitter was, de zeer jonge, Klaas Hordijk. (Ik heb trouwens nooit geweten dat Klaas voorzitter van Fluks is geweest). Na het doorlezen van een aantal notulen, blijkt dat Klaas, van november 1961 tot september 1963, voorzitter is geweest. (Mocht ik het fout hebben, dan zal Klaas het wel verbeteren).

In de bestuursvergadering van 29 april 1963 bedankte hij voor het voorzitterschap. Te lezen is:”Dat dit als een grote klap kwam”. Na een heftig debat werd besloten te vragen of Jan Passchier deze functie wilde overnemen. Het blijkt dat Jan daar positief op geantwoord had, want, in de bestuursvergadering van september 1963, werd besloten, “dat Jan Passchier vanaf heden voorzitter is en niemand daartegen bezwaar had”. Voordat Jan voorzitter werd, was hij al op vele fronten actief bij Fluks. Volgens de verhalen van enkele oud speelsters van Fluks schreef hij veel liedjes die op menig feestavond gezongen werden. Uit de notulen blijkt dat er vroeger heel wat afgefeest werd bij Fluks, dus er moeten veel liedjes geschreven zijn door Jan. (Misschien zijn er nog mensen die nog enkele liedjes kennen, of deze op schrift hebben. Het zou leuk zijn enkele hiervan te plaatsen).

Ik heb notulen gevonden tot oktober 1969, dan mis ik twee jaar, tot januari 1971. De laatst door Jan Passchier ondertekende notulen, dateren van 1968. Dus ik neem aan dat hij tot die tijd voorzitter geweest is. (Wanneer iemand de juiste datum weet, wil hij/zij dit dan misschien aan mij doorgeven?)

9 april jongsleden is oud-voorzitter Jan Passchier, vader van onder andere, Marleen, oud 1e speelster en opa van Femke, na een kort ziekbed overleden.

Moge hij rusten in vrede!


3 heren Passchier, met in het midden Jan Passchier.Sponsors

©2024 Fluks Korfbal    Privacy verklaringDisclaimer Webdesign: 2nd Chapter BV