MIJN FLUKS WORD LID

De historie van Fluks deel 17

1985: het jaar dat Fluks 40 jaar bestond

Terug

Dit jubileum werd op verschillende dagen gevierd. Op 8 maart werd begonnen met een sport- en speldag, op het toenmalige korfbalveld aan de Duinwetering. Aan de kleding en de kouwelijke gezichten van de deelnemers te zien, was het eigenlijk te koud voor zo’n dag buiten, maar aan diezelfde gezichten te zien, was het plezier er niet minder om. Oud en jong, door elkaar, deden aan bv. ringsteken, blikjes omgooien, kruiwagenrace, natuurlijk ook op de korf schieten en nog veel meer.


Foto 1 met o.a. Loes van Duijn

10 mei was er een officiële receptie in de kantine voor genodigden. O.a. toenmalig burgemeester Bonnike en een afgevaardigde van de bond (van Rijndelfland), hielden toespraken. Onder de genodigden waren ook enkele medeoprichters van Fluks.


Foto 2 het toenmalig bestuur: Hans Passchier , voorzitter Mia Hordijk, Jan Passchier, Cora Duindam, Kees Imthorn, Jan Selier. Op deze foto ontbreken Hans Mertens en Jacqueline Schoneveld.

De middag van 11 mei was het tijd voor een reünie van toenmalige- en oud leden. Ik heb een lijst gevonden van tegen de 200 oud-leden die een uitnodiging hadden gekregen voor de reünie. Van wat ik me van deze middag kan herinneren, is dat veel van deze mensen de uitnodiging aangenomen hadden. Het was, voor velen, een weerzien na vele jaren.


Overzicht foto 3 op deze foto o.a. Cas Hoogstraaten, Jeena v.d. Meulen (blonde), Leen de Raad, Nicolien Barnhoorn, Gea Sypkes

De avond werd gevuld met allerlei optredens van de teams, van jong tot oud en leden van de familie v.d. Meulen (een aantal zussen, broers zwager en schoonzus), die in de beginjaren van Fluks gekorfbald hebben, zongen het clublied van Fluks. Dit lied zal ik de volgende keer, met de foto plaatsen. Rita Hoek - Imthorn en Jan Verloop werden die avond benoemd tot lid van verdienste, vanwege hun jarenlange inzet voor de vereniging en “lange” Koos Passchier, Hans Passchier (ten tijde van het feest voorzitter) en Jan Selier werden gehuldigd, omdat ze 25 jaar korfbalden.


Foto 4 van links naar rechts: Jos van Duin, Tineke Verloop-Korbee, Jan Passchier, Ingeborg van Asten, Jeanette Duindam, Arend Dekker, Jacqueline Schoneveld-Passchier, ??, Cobi Schreurs-Hazenoot,??, ??

Na het officiële feest, ging het “onofficiële”feest in de kelder van Lido nog door tot in de kleine uurtjes. Daar blijkt wel uit dat het heel gezellig was.

30 mei was er een wedstrijd georganiseerd tussen de selectie van Fluks en de junioren van de afdeling Rijndelfland.

Voorafgaand aan deze wedstrijd landden twee parachutisten, met de nieuw ontworpen vlag van Fluks en de bal voor de te spelen wedstrijd, op het korfbalveld. Aan Jaap Bedijn, toenmalig wethouder van sport, was de eer gegeven, om de wedstrijd te starten met de uitworp van de bal.


Foto 5 para’s met vlagSponsors

©2024 Fluks Korfbal    Privacy verklaringDisclaimer Webdesign: 2nd Chapter BV