MIJN FLUKS WORD LID

De historie van Fluks deel 14

Deze keer weer een viertal foto’s uit de jaren zestig en negentig van de vorige eeuw.

Terug


Foto 1:
Staand: Scheidsrechter Jaap Schreuder, dan een mij onbekende dame, Floor Lindhout, onbekend, (Lange) Koos Passchier, Lenie v.d. Haak, Gerard Vogelaar, Dinie Duindam. Zittend: Onbekend, Mia Verloop, Klaas Hordijk, Hillie Brinkhuis, Kees Passchier, trainer: Paul v.d. Meeberg.

Kampioensfoto Fluks 1, seizoen 1963-1964, klasse 2A
Trainer Paul v.d. Meeberg kwam uit Leiden en is een broer van Jan v.d. Meeberg, die later jaren bij Fluks gekorfbald heeft. Volgens mij gaf hij aan alle teams van de vereniging trainen. Jaap Schreuder was in de jaren 60, 70 van de vorige eeuw een hele bekende scheidsrechter. Er werd wel eens van hem gezegd, dat hij “ogen in z’n achterhoofd”had. Hij kon heel veel met een grap of luchtig praatje oplossen wanneer de gemoederen hoog opliepen. Een scheidsrechter als Jaap Schreuder ben ik later niet meer tegen gekomen. Floor Lindhout is een aantal jaren (dacht ik) wedstrijdsecretaris geweest. Hij is later verhuisd naar Alphen aan de Rijn, waar zijn kinderen bij Tempo korfbalden. Koos en Kees Passchier zijn broers van elkaar, zoons van een van de medeoprichter Kees Passchier. Koos is de opa van Anne en Daan Passchier. Kees is later verhuisd naar Maasland (?), waar hij is gaan korfballen bij ODO.

Klaas is de vader van Nel Hordijk en de opa van Lenne en Joek. Dinie, Koos en Klaas zijn nog lang actief geweest binnen en buiten de lijnen van het korfbalveld.


Foto 2:
Staand: Kees Scherpenisse, onbekend, Albert Passchier, Marjan Passchier, Siem v.d. Haak, Ellie Barnhoorn.
Zittend: Jan Duindam (Maneschijn), onbekend, Jan van Drongelen, Annelies Booy, Coby Hazenoot, Wim Oosting.

Kampioensfoto 1966. Fluks 2 of junioren?? ( Wie kan dit met zekerheid zeggen?)
Albert Passchier, broer van Hans, Koos en Kees en Marjan, heeft jaren in Fluks 1 gespeeld. Hij is jaren geleden geëmigreerd naar Frankrijk. Siem v.d. Haak is in de jaren 70 vertrokken naar Middelburg waar hij werkzaam was als huisarts. Jan van Drongelen zien we nog zeer regelmatig langs het korfbalveld samen met zijn vrouw Annie. Hij is de vader van Ronald, Johanna en Bregtje (beiden hebben gespeeld bij Top) en Annemarie en Evert. (allen hebben gespeeld bij Fluks)


Foto 3:
Staand: Jan Martin van Wolferen, Kees Jan Groen, …….. Hazenoot, André Houwaart, Ronald Koch, …….. Oosting, trainer: Kees van Vliet.
Zittend: Wendy Phillipo, Jitske Stafleu, Marleen v.d. Broek, Wendy Smit, Elles Schoenmaker, Sonja Heemskerk (??), Wilfred Plesman.

Kampioensfoto Fluks A1 of A2?? Jaar onbekend.
Op deze foto staan een aantal mensen die nog steeds zeer regelmatig bij Fluks komen. André Houwaart speelt nog steeds, Ronald Koch is de vader van Sanne, die volgens mij nu dezelfde leeftijd heeft als haar vader op de foto. Wendy Phillipo en Jitske Stafleu hebben allebei kinderen bij Fluks spelen, namelijk Jonne, Syb en Geke.


Foto 4:
Kampioensfoto Fluks E1(??) Mei 1992.
Staand: Joost van Asten, Johan Imthorn, Oscar Verloop, Julia Prook, Kim Duindam, trainer: Tineke Verloop-Korbee.
Zittend: Annelies v.d. Graaf, Marieke Dekker, Ronald van Haarlem, Manon Oosting, Maaike Moolenaar, Eveline Noorlander.

4 van deze spelertjes spelen en hebben gespeeld in Fluks 1. Oscar Verloop, Manon Oosting, Ronald van Haarlem en Johan Imthorn. Ondertussen zijn Oscar (alweer zo’n 8 jaar geleden) en Manon (het afgelopen seizoen) wegens knieproblemen gestopt met spelen. Ronald en Johan zijn nog bijna iedere week van de partij. Maaike Moolenaar is tijdens de juniorentijd verhuisd naar Top. Julia en Marieke spelen in Fluks 4.


Foto 5:
Staand: trainer Kees Zwanenburg. …….. van Wieringen, Jeroen v.d. Bos, Ronald van Drongelen, Jochem v.d. Berg.
Zittend: Maarten Dekker, Alexandra Braun, Maaike v.d. Bosch, Esther Hoek.

Kampioensfoto Fluks junioren??. Mei 1992.
Eén van de succesvolle teams, getraind door Kees Zwanenburg. 6 spelers van dit team hebben jaren in Fluks 1 gespeeld. Ik ben benieuwd of de lezer zelf kan ontdekken wie niet in Fluks 1 gespeeld heeft. Ronald v.Drongelen geeft tegenwoordig trainen aan Fluks 2, Maarten Dekker zit in de technische commissie en schrijft regelmatig stukjes voor de krant en de website en Esther v. Abswoude-Hoek geeft trainen aan de kangoeroes.
Kees Zwanenburg geeft tegenwoordig geen trainen meer, maar is als toeschouwer nog zeer regelmatig op het korfbalveld te zien.

Dit is waarschijnlijk het laatste deel van de Geschiedenis van Fluks van 2012. Bij deze wil ik alle lezers hele goede en vredige kerstdagen en een Gezond en sportief 2013 toewensen!Sponsors

©2024 Fluks Korfbal    Privacy verklaringDisclaimer Webdesign: 2nd Chapter BV