MIJN FLUKS WORD LID

De historie van Fluks deel 11

In het archief ligt een grote stapel oude “Fluksklanken”, uit de oudste daarvan wil ik graag een paar stukjes overnemen.

Terug

“Fluksklanken” van maart 1956!! Het volgende stuk is geschreven door het bestuur :

“De Knetsch”. (dit is de bijnaam van Koos Passchier Sr. van de touwslager, de opa van Marlou en de vader van Koos)

Fluks 2 gaat een speler van formaat verliezen en wel Koos Passchier, alias “de Knetsch”, alias “Jos”. Nog kunnen we hem bij deze namen noemen, maar wat te zeggen als hij straks in ’s-konings wapenrok verschijnt, aan alle zijden versiert met gouden strepen, balken en zilveren sterren? Want “hoog” wordt hij, een geboren opper-officier. Het zit er in of het zit er niet in. Ook in de Fluks gelederen heeft Koos het ver geschopt: commissaris van materiaal en een zeer verdienstelijk speler. Dat kan slechts 1 lid zeggen en dat is Koos.

Uiteraard moest Koos bedanken voor deze functie en het bestuur wil bij deze hem hartelijk bedanken voor de accurate wijze waarop hij voor het materiaal zorgde. We wensen hem in het leger veel sterkte en succes toe en hopen hem in Fluks terug te zien met veel ervaringen rijker.

Getekend: HET BESTUUR


Het volgende stukje komt uit de “Fluksklanken” van mei 1962 met de titel “Trainingen”.

In de frisse buitenlucht is er weer gelegenheid om de spieren los te houden. U komt daar niet om een luchtje te scheppen, in tegendeel moet het nog al eens voorkomen, dat U naar lucht hapt. De oorzaak daarvan moet zijn, als u een tiental blokjes hebt gelopen, geen kringetjes, maar BLOKJES. Dan bent u nog niet klaar, welneen, dan begint de training pas. Balcontrole, spel-snelheid, schotvaardigheid en het overmeesteren van een tegenstander enz. Het is verboden te komen trainen in een gewone daagse broek en gewone schoenen. Ten eerste is dat voor de speler zelf niet goed i.v.m. kou vatten. Sommigen hebben een trui of blouse onder de korbalshirt. Ten tweede: als de gewone daagse schoenen een medetrainer raken, lopen ze een buil of een verwonding op. De junioren worden verzocht op tijd naar huis te gaan, d.w.z. direct nadat het voor hen bestemde trainingsuur (half uur) is verlopen. Klachten van ouders daar neemt het bestuur geen verantwoording voor.

“Training in het overmeesteren van de tegenstander”: ik ben benieuwd hoe dat er uit heeft gezien en dan de trainingstijden! De junioren hadden een half uur trainen! Moet je nu komen, 2x 1 uur en dan dat direct naar huis gaan i.v.m. klachten van de ouders! Het waren inderdaad hele “andere tijden”!Sponsors

©2024 Fluks Korfbal    Privacy verklaringDisclaimer Webdesign: 2nd Chapter BV