MIJN FLUKS WORD LID

De historie van Fluks deel 1

Sinds een aantal maanden ben ik af en toe bezig met het doorzoeken en opruimen van het archief van Fluks. Zo kom ik regelmatig oude bekenden tegen, oude stukken van de toenmalige CKB en heel veel stukken van afdelingsbureau Rijndelfland in Den Haag.

Terug

Namen als "Jaap van Nierop"en " Dorie Triep" zullen de wat ouderen onder ons, bekend in de oren klinken. Ook oude ledenlijsten kom ik tegen, zelfs die van de tijd dat Fluks opgericht is! En natuurlijk de notulen van bestuursvergaderingen, waarin het wel en wee van Fluks wordt besproken. Enkele van deze doorlezend, realiseer ik me dat er niet echt veel veranderd is. Het taalgebruik misschien, maar ook toen waren er de zorgen om teams (toen twaalftallen) volledig te krijgen en of de mensen wel te porren waren om vrijwilligers-werk te doen etc.

Er werd wel meer meegedaan aan toernooien. En af en toe ging Fluks na zo'n toernooi naar een speeltuin. Ik zelf kan me nog herinneren dat we op 2e pinksterdag, na de "Bondsdag" (landelijk toernooi van de CKB) naar een speeltuin in Halfweg gingen. In 1959 werd er gegaan naar de speeltuin "Drievliet" in Voorburg. Zo lang bestaat deze dus al. Bewijs hiervan staat in onderstaande brief, door de leidse korfbalvereniging: "Ons Eiland" aan Fluks gestuurd.


Tja, iedereen maakt wel eens een foutje!!Sponsors

©2024 Fluks Korfbal    Privacy verklaringDisclaimer Webdesign: 2nd Chapter BV