MIJN FLUKS WORD LID

Beide ploegen begonnen fel aan de wedstrijd, maar scores bleven uit in de begin fase. Fluks opende de score in de 7e minuut met een schot van Jan Passchier. Een snelle reactie van Oosterkwartier volgde via een vrije bal waarna Sebastiaan Mud via 2 schoten Fluks op 1-3 zette. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en Fluks liet zien gretig te zijn. Amy Duindam, die haar debuut maakte in Fluks 1, wist het Oosterkwartier samen met Joella van Baren moeilijk te maken en zij lieten goed verdedigend spel zien. Fluks liep na schoten van Sebastiaan Mud en Jan Passchier uit naar 2-5. Oosterkwartier wist terug te komen tot 4-5, waarna Joella van Baren door aanvallend spel een stip wist te forceren en te scoren. In de laatste fase van de 1e helft nam Oosterkwartier het heft in handen, en  door een aantal schoten van afstand kwamen zij op een voorsprong. Voor rust deed Fluks nog wat terug door een schot van Demi van Duin en een doorloop van Jan Passchier, zodat halverwege deze spannende wedstrijd Oosterkwartier op 9-8 voorsprong stond.

In de 1ste minuut van de 2e helft wist Jan Passchier Fluks snel op gelijke hoogte te brengen. Oosterkwartier reageerde met 2 snelle goals door een vrije bal en schot. In deze fase had Fluks moeite om het goede spel van de 1e helft door te zetten en bijna 10 minuten vielen er aan beide kanten geen goals. Enrico Mud probeerde iets te forceren en door het inbrengen van Suzan de Roode en Tijmen Westgeest. Het was echter Oosterkwartier dat weer scoorde, alvorens Suzan de Roode trefzeker was en daarmee de lange fase zonder Fluks goals doorbrak. De Fluks aanvallen liepen stroef en de ballen vielen niet. Oosterkwartier kwam wel tot scoren en met 15-10 op het scorebord was het gat geslagen dat Fluks niet meer kon dichten. De Noordwijkers gaven echter niet op. Jan Passchier nam het voortouw door zijn ploeg op te peppen en zelf nog te scoren. Maar ook Oosterkwartier was trefzeker met een aantal schoten waar Fluks niet voldoende druk op gaf, en bracht de stand op 18-12. In de laatste 2 minuten wist Fluks de achterstand nog te verkleinen door nog 2 maal te scoren (Demi van Duin via een stip en Sebastiaan Mud met een schot van afstand). Eindstand 18-14.

Een mooie, maar ook strijdbare wedstrijd met veel emoties liet zien dat beide ploegen gebrand waren om te winnen. Oosterkwartier was met name in de 2e helft de betere ploeg, maar Fluks heeft laten zien dat ze de 3e klasse waard zijn.

Scores: Jan Passchier (5), Sebastiaan Mud (4), Demi van Duin (2), en Joek Kwakernaak, Joella van Baren en Suzan de Roode (allen 1).

Actueel

FLUKS 1 ONMACHTIG TEGEN TITELKANDIDAAT BADHOEVEDORP

19 september 2021 - Fluks trad dit weekend aan tegen Sporting Badhoevedorp. De Noordwijkers gaven aanvankelijk goed partij, maar in de 2e helft bleek het niveauverschil te groot waardoor er met groot verschil werd verloren.

Lees artikel

FLUKS DOET MEE AAN DE GROTE CLUBACTIE

18 september 2021 - Om de clubkas voldoende gevuld te houden doen we dit jaar mee met de Grote Clubactie. Dit is een landelijke loterij waarvoor we loten gaan verkopen, en daarmee verdienen we geld voor Fluks.

Lees artikel

PUPILLEN VAN DE WEEK: FLUKS - SPORTING BADHOEVEDORP

15 september 2021 - Het is eindelijk zover, de eerste thuiswedstrijd van ons vlaggenschip “Fluks 1”. De “Pupil van de week“ zal er ook weer zijn.

Lees artikel

WEGWERKZAAMHEDEN

13 september 2021 - Rotonde krijgt fietsersvoorrang en wordt verplaatst

Lees artikel
Sponsors

©2021 Fluks Korfbal    Privacy verklaringDisclaimer Webdesign: 2nd Chapter BV