MIJN FLUKS WORD LID

Vorig jaar kon door de coronamaatregelen het Zomerkamp niet doorgaan en aangezien de laatste twee Pinksterkampen ook niet door konden gaan, was de hele vereniging erg blij dat we dit jaar het Zomerkamp (rekening houdend met de corona maatregelen) konden laten doorgaan.

Bij het Zomerkamp zijn alle kinderen van de F1 t/m de B1 uitgenodigd, en dit jaar hadden zich 51 kinderen daarvoor ingeschreven. Door de EC, en de trainers en andere vrijwilligers die de kampleiding compleet maakten, is in de maanden vooraf een goedgevuld programma bedacht voor de kinderen, waarbij het (Pinkster)kampgevoel het belangrijkste is. Met het voorspelde goede weer in gedachten, hadden wij er erg veel zin in!

Nadat de leiding vrijdag de hele dag gewerkt had om het kampterrein gereed te maken en laatste voorbereidingen en boodschappen te doen, begon om 19:00 het kamp voor de kinderen. Nadat de gezondheidscheck was uitgevoerd konden de kinderen een voor een het kampterrein op en begon het kamp officieel. Een plekje zoeken in je tent met je team, alle meegebrachte kleding uitstallen en in de rij om je luchtbed op te blazen; het standaard begin van het kamp.

Na het openingspraatje van Victor, om alles van het kamp een beetje uit te leggen en iedereen aan elkaar voor te stellen, was het tijd voor het openingsspel: Levend Cluedo. Bij Levend Cluedo moesten de kinderen, door vragen te stellen aan bij een "moord" betrokken personen, erachter komen wie de moordenaar was. Daarbij moesten ze ook raden met welk wapen en met welke reden de moord was uitgevoerd. Het script speelde zich dit jaar af binnen de spelers van Fluks. De kinderen gingen al snel op zoektocht en ondervraagden alle betrokkenen. Na een lange speurtocht wist een aantal groepjes te achterhalen wie het had gedaan.

Na een pauze en limonaderondje, was het tijd om naar het duin te gaan voor het ‘Glow in the Dark’ spel. Op het veld in de duinen, waar het inmiddels donker begon te worden,  moesten de groepjes kinderen bij elkaar proberen de flesjes, die licht gaven, te stelen. Veel gesprint door het zand, met leuke tactische keuzes en samenwerking van de kinderen (waarbij ook de leiding fanatiek mee deed). Moe van al het rennen en het mooie weer, konden de kinderen zich na terugkomst klaarmaken om hun tent op te zoeken, want de volgende dag stond er weer veel op het programma.

Op zaterdagochtend werd iedereen wakker met een stralende zon, en was het om 9:00 tijd voor het ontbijt. Traditiegetrouw hoort bij de kampen een corveerooster, waarbij de oudere kinderen helpen met de afwas en het smeren van de boterhammen. Nadat de broodjes op waren en iedereen zich had opgefrist, was het tijd voor het blokkenspel. De kinderen moesten, verdeeld in 3 teams, blokken bij een ander team proberen te stelen. De teams konden hierbij samenwerken, door het andere team aan te vallen, of juist andersom.

Tussen de spellen door is er vaak wat tijd voor de kinderen (en de leiding) zelf om te gaan schieten op de palen, een potje te voetballen, een spelletje te spelen, een dutje te doen of te gaan zwemmen in het zwembad. Met het goede weer van dit jaar vonden de kinderen het weer heerlijk om te zwemmen in ons eigen zwembad, met natuurlijk de bijbehorende watergevechten. Na de lunch, waarbij de kinderen ook vers fruit kregen, was het tijd voor het Levend Bingo. Net als bij echt bingo werden er nummers getrokken. Deze nummers zijn verbonden aan een voorwerp, dat ergens op het kampterrein te vinden is. De groepjes moesten op zoek naar het voorwerp als het getrokken nummer op hun kaartje stond, maar het kan zijn dat er daarna meteen een volgend nummer kwam. Zo moesten de kinderen samenwerken om alles te vinden. Het is een spel waar iedereen kris kras door elkaar rent, en daardoor erg leuk!

Door al dat rennen in het zonnetje konden de kinderen wel wat afkoeling gebruiken. De water estafette was hier ideaal voor. De kinderen moesten zo snel mogelijk over het parcours heen, waarbij water een grote rol speelde. Dit zorgde voor hele leuke, grappige momenten. Na deze activiteiten was het weer even tijd om wat voor jezelf te doen. En ook de leiding pakt dan de tijd om de volgende voorbereidingen te doen, op te ruimen, even een powernap te doen of een balletje te trappen. Traditiegetrouw eten we op Zomerkamp altijd patat, met een snackje erbij. Iets wat de kinderen vaak allemaal lekker vinden, en de leiding ook na zo’n volgeplande dag.

In de avond stond het spel Jachtseizoen op het programma. Per team moesten de aangewezen kinderen vluchten, waarbij de rest van het team ze achterna ging. Doormiddel van een GPS locatie die ze krijgen om een aantal minuten moeten ze proberen de anderen te vinden. Dit is altijd een van de favoriete spellen voor de kinderen, en heeft wat weg van de dropping die we ieder jaar met Pinksterkamp doen. Terwijl de teams een voor een terugkwamen, kregen ze bij het kampvuur nog wat te drinken en een broodje knakworst. Ook werden er marshmallows geroosterd. Starend naar het vuur en na gezellig geklets was het voor de kinderen na deze lange dag tijd om naar bed te gaan.

Zondag was alweer de laatste dag van het kamp, dankzij een vol programma vliegt deze dag altijd voorbij. De jongere kinderen speelden op het veld verschillende spelletjes, zodat de leiding en de oudere kinderen het kampterrein konden opruimen. De 10 witte slaaptenten voor de kinderen, de tentjes voor de leiding, de grote groepstent en het zwembad opruimen; altijd een hele klus, maar met enthousiaste hulp van de kinderen ging het dit jaar snel!

Als afsluiting van het kamp gingen we met z'n allen naar zwembad BinnenZee. Door de corona maatregelen, hadden we dit jaar het hele zwembad voor onszelf. De kinderen konden even heerlijk zwemmen en spelen in het zwembad, of lekker zonnen op het veld erachter.

Eenmaal terug op het terrein van Fluks was het alweer tijd voor de kinderen om naar huis te gaan. Een voor een werden ze opgehaald door hun ouders en was iedereen weer blij zijn ouders te zien. Met een laatste evaluatie en terugkijkend op een geslaagd kamp was het voor de leiding ook tijd om naar huis te gaan, en bij te komen van het weekend.

Met het leuke programma, het hele lekkere weer, de enthousiaste groep kinderen en een goed samenwerkende groep kampleiding kunnen we terugkijken op een heel leuk Zomerkamp. Na een jaar waar veel evenementen niet door konden gaan, was het fijn dit te kunnen organiseren voor de kinderen.

De foto's van het kamp hopen we binnenkort op de website te kunnen plaatsen.

Actueel

FLUKS 1 ONMACHTIG TEGEN TITELKANDIDAAT BADHOEVEDORP

19 september 2021 - Fluks trad dit weekend aan tegen Sporting Badhoevedorp. De Noordwijkers gaven aanvankelijk goed partij, maar in de 2e helft bleek het niveauverschil te groot waardoor er met groot verschil werd verloren.

Lees artikel

FLUKS DOET MEE AAN DE GROTE CLUBACTIE

18 september 2021 - Om de clubkas voldoende gevuld te houden doen we dit jaar mee met de Grote Clubactie. Dit is een landelijke loterij waarvoor we loten gaan verkopen, en daarmee verdienen we geld voor Fluks.

Lees artikel

PUPILLEN VAN DE WEEK: FLUKS - SPORTING BADHOEVEDORP

15 september 2021 - Het is eindelijk zover, de eerste thuiswedstrijd van ons vlaggenschip “Fluks 1”. De “Pupil van de week“ zal er ook weer zijn.

Lees artikel

WEGWERKZAAMHEDEN

13 september 2021 - Rotonde krijgt fietsersvoorrang en wordt verplaatst

Lees artikel
Sponsors

©2021 Fluks Korfbal    Privacy verklaringDisclaimer Webdesign: 2nd Chapter BV